Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Mellieha Holiday Center.

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Sunday, December 09 2007 16:25:22

Lad os starte fra begyndelsen, og derfor ikke starte direkte ud med Mellieha Holiday Center, for hele historien skal nok med – bare for sjov. Lørdag den 1. december om aftenen drog 5 danskere (Rune, Mark, Mette, Britt og jeg) samt et italiener (Georgia) ind på en lille vin-restaurant i Valletta. Vinbaren er ekstremt charmerende. Man går ned ad en lille trappe, og ender så en rimelig højloftet kælder, hvor der er plads til ca. 15 gæster. Vinen står rundt på nogle hylder bag ved bænkene langs væggen, så af og til kommer værten (der var kun en vært og en ansat – sikkert noget familie) og spørger, om man ikke lige kan række ham den ene eller den anden vin. Køkkenet er i en kælder under kælderen, så bag baren er der en lille lem, som værten skal ned igennem, for at lave maden. Det er dog sjældent nødvendigt. Langt det meste mad er lavet klar, og kan varmes i en mikroovn. De fleste bestiller nemlig de små retter, hvilket reelt betyder at man får en masse brød, og så bliver der ved med at komme nye små retter i ca. 2 timer!

Lyset er dæmpet. Rundt omkring spiller nogle små højtalere nogle gamle klassikere – som til tider er næsten søvndyssende. Musikken lyder i øvrigt som noget der kommer fra en gammel rejsegrammofon. Når værten ikke betjener gæsterne står han selv med et glas vin i hånden og hygger om gæsterne. Stemningen er fantastisk – og vi lod os rive med. Så den ene flaske vin tog den anden, og snart blev klokken mange.

Normalt er det jo ikke et problem at tage ud og drikke meget vin på en lørdag aften, men når man skal op til julemad dagen efter er det måske ikke så smart. Og det var lige præcis hvad vi skulle. Vi var nemlig blevet inviteret til dansk julekomsammen på det danske feriecenter nær byen Mellieha. Det er her dansk folkeferie har deres feriecenter, og det er her der bor en masse danske turister. Stedet er dansk. Alle skilte er på dansk og engelsk. Der synges danske sange, og der tales dansk blandt gæsterne – omen der også er andre nationaliteter. Jeg mødte bl.a. et par nordmænd i bussen på vej derop.

Arrangementet var julehygge for danskere fastboende på Malta. Alle danskere var her ikke, det ved vi med sikkerhed. For vi havde kort forinden mødt en dansk dame i en bus, som havde boet på Malta i 17 år. Hende så vi ikke. Men her var dog en del danskere til stede (og deres familier, hvoraf en del var maltesere). Flere arbejdede hos dansk folkeferie. Vi sad ved et bord med en mand som arbejdede for en Internet-gambling firma – det er jo ulovligt at have disse firmaer i Danmark, så nu har man bare flyttet virksomheden til Malta. En del var kommet herned for at være her i et par måneder, men havde så fundet deres ægtefælle – hvorfor de var blevet boende. Så der var nogen der grinede lidt da vi sagde at vi skulle hjem til februar. De mente at vi skulle passe på ikke at blive hængene :o)

Selvom vi havde lidt hovedpine var det nu rigtig hyggeligt at være deroppe. Og rart endnu engang at få smagen af flæskesteg og rødkål. Derudover fik vi næsten samlet alle de danske studerende. Jesper (vi er to af samme navn) var i Danmark, men resten af os var taget derop. Så vi var 7 danske studerende til danskergilde.

I øvrigt kan jeg godt lidt forstå at folk bor oppe på feriecentret. Det ligger ganske vist langt væk fra Valletta og mange af øens seværdigheder, men Nordmalta er kønnere end området omkring Valletta, der er bare mere grønt omkring byen Mellieha.

På vejen tilbage til bussen gik vi langs vandet, og Mette mente lige at hun skulle ud og soppe lidt. Tænk at man kan det 2. december. Hun påstod dog at vandet ikke var meget varmt, men alligevel!!!

Der kommer billeder om et par dage, men lige nu er mit digitalkamera i en taske ude ved Mark, efter en julefrokost for danske studerende der. Så I må vente lidt endnu :o)

Så er der vist gået et par dage, så her er der nogle billeder.

Blog ImageDansk julemiddag i Mellieha Holiday Center

Blog ImageFra venstre: Pernille, Britt, Mette, Rune, Mark og Kunvel

Blog ImageUdsigt.

Blog ImageOK, måske var det lidt for koldt til at soppe Mette, men nu er det også December.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.