Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Marsaxlokk.

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Tuesday, December 04 2007 14:42:20

Torsdag den 15. november (dagen efter vores besøg på ridderhospitalet) havde vi heller ikke så mange timer. Så hvorfor ikke igen prøve at bruge lidt af tiden som turist på Malta? Derfor valgte Mark og jeg at tage af sted til fiskerbyen Marsaxlokk. Der er egentlig ikke så meget at se, bortset fra et lille marked, som sælger en masse souvenirers. Derudover er der en masse af de traditionelle maltesiske fiskerbåde. Næsten alle har et lille Osiris-øje foran, som efter sigende skulle bringe lykke på havet. Malteserne er temmelig overtroiske. Selvom der ikke er meget at se, er byen nu rigtig hyggeligt – nok specielt i godt vejr.

Vi spiste noget mad i middagssolen på en fortovsrestaurant med udsigt til de små fiskerbåde og et meget grimt kraftværk. Der var ret mange protester over at kraftværket skulle bygges netop der, da det ødelagde en ret smuk kyststrækning. Det skulle dog ligge der alligevel. Hvorfor?

Jo, malteserne går meget op i politik. De har to politiske partier, ”Labour” og ”The Nationalists”. Og de hader hinanden. Faktisk bør man ikke diskutere maltesisk politik på værtshusene. Det er ok at spørge ind til det, men lad være med at diskutere det. Det er en af de få ting hernede som kan ende i slagsmål.

Og hvorfor skulle kraftværket så ligge lige der? Jo placeringen blev engang vedtaget af en siddende regering, som gerne ville drille den siddende oppositionsleder. Oppositionslederen havde nemlig et sommerhus i nærheden. Ved at placere kraftværket der hvor man placerede det, var man sikker på at ødelægge hans udsigt mest mulig. Så der var jo slet ingen tvivl :o)

En anden ting som åbenbart kan ende i vold er trafikulykker. Efter at have ventet på bussen fra Marsaxlokk i ca. en time kom der endelig en bus (den første bus vi skulle have været med, valgte ikke at køre sin sidste tur den dag). Buschaufføren kørte en stor omvej. Måske ville han vinke til sin mor, eller køre forbi sin kærestes hus. Faktum er i hvert fald at han ikke fulgte ruten (hvilket er meget normalt hernede). Undervejs kolliderede bussen også med en bil (nu anden gang hernede jeg har siddet i en bus, som er stødt sammen med en bil, de kører som gale!). Det kom til skænderi, og buschaufføren fik et par på tuden af chaufføren i bilen (vi kunne dog ikke rigtig se det, derfra hvor vi sad, men et belgisk ægtepar var meget chokerede). Det er første gang vi har set vold på Malta overhovedet!

Nå, men mens de ”diskuterede” færdig, skiftede vi så bus igen. Det tog os 2½ time at bevæge os knap 10 km. Men OK: ”relax, this is Malta”.


Blog ImageFiskerbåde i byen Marsaxlokk.

Blog ImageOsirisøjet på en fiskerbåd.

Blog ImageUdsigten til kraftværket

Blog ImageEn lille politistation i Marsaxlokk - det kan man vist kalde nær-politi (byen har ca. 2000 indbyggere)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.