Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Danskertur til Hagar Qim!

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Thursday, November 08 2007 22:50:26

Jeg ville her gerne have skrevet en lang fortælling om hvordan vi så nogle gamle stenaldertempler, og en blå grotte. Sådan ender fortællingen dog ikke helt.

Onsdag den 7. november var som sagt en onsdag, og onsdag betyder turistdag, for her har Mark og jeg kun én time, og den er om morgenen. Vi er ikke de eneste danskere på øen, bl.a. er her 2 danske piger (Britt og Mette) som er i praktik som radiografer (røntgenbilledfolk). De havde heldigt nok fri i denne uge, så nu var der dømt danskertur for fire danskere til 2 meget gamle maltesiske templer. Haqar Qim er det ene tempel (som vist faktisk består af to gamle templer), Mnajdra (hvordan så end det udtales) er det andet tempel. Templerne ligger meget tæt på hinanden. Haqar Qim er fra omkring 2400-2000 f.kr., og Mnajdra er muligvis endnu ældre. Inde i templerne skulle man bl.a. kunne se et alter og andre sjove gamle ting. Desværre var der lukket for indgangen til templerne to dage forinden (hvad vi ikke vidste), så vi kunne ikke komme ind. Vi håber de genåbner før vi tager hjem, men der stod intet om hvornår der er genåbning, så vi får se (”this is Malta, who knows”). Vi kunne dog komme rimelig tæt på templerne, og tage billeder gennem hegnet, så I bliver ikke helt snydt for billeder.

Fra de to templer er der i øvrigt en meget flot udsigt ud over middelhavet. Herfra kunne man også se ud til øen Fifla. Øen er Maltas fjerdestørste, men den er ubeboet. Englænderne brugte den i 25 år til at øve sig i at ramme rigtigt med deres bomber. Mette som havde dykket derude i nærheden, kunne i øvrigt berette at det var forbudt at komme for tæt på øen, da der stadig lå ikke detonerede bomber derude. Rart at vide :o)

I nærheden af to templer er der også en masse små huse hvor folk kan sidde og skyde fugle. Derudover er der en masse fugle i meget små bure. Jeg undrede mig naturligvis over hvad de skulle bruges til. Det er dog lidt med rejsebøger som med lov-paragraffer: Læs afsnittet færdigt, og du vil finde svar! Man sætter fuglene i burene, så de kan synge og dermed tiltrække andre fugle, som man så kan skyde. Smart.

Herefter gik turen ned til stedet, hvorfra man i meget stille vejr kan sejle ud til Maltas blå grotte. Desværre var vejret ikke meget stille (det vidste vi også godt før vi tog hjemmefra), så der sejlede ingen både til grotten. Vi fik os dog lidt mad her, før vi begav os mod busstoppestedet. Vi havde hørt at der ville gå lang tid før bussen kom, men vi var heldige. Der kom en turistbus (en af de der dobbeltdækkere uden tag på overetagen), og denne ville da gerne have os med. Så den kørte os til Sliema.

Alt i alt en god dag, men lidt trist at der var så meget der var lukket.

Blog ImageHagar Qim var desværre omkrænset af et hegn, og der var lukket.

Blog ImageHaqar Qim - foto taget gennem hegnet.

Blog ImageMnajdra - foto taget over et hegn (fra en bakketop)

Blog ImageDanskere (fra venstre: Mark, Britt og Mette), Fifla ses i baggrunden.

Blog ImageLokkefugl i et meget lille bur.

Blog ImageUdsigt fra ca. der hvor Mnajdra lå. Stenaldermændene kendte altså også til det der med belliggenhed.

Blog ImageUdsigt.

Blog ImageOplyst Fifla

Blog ImageBussen som tog os hjem

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.