Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

En festdag for demokratiet.

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Friday, November 02 2007 15:27:01

Det siges at et valg er en festdag for demokratiet, men nogle valg er en større fest end andre. Dette valg er sådan et valg – jeg vil i hvert fald sent glemme det. Jeg har i dag stemt, så nu behøver jeg sådan set ikke følge mere med i valget. Jeg kan hverken gøre til eller fra.

Det var jo sådan set ganske udmærket at stemme, for dermed fik jeg en dårlig undskyldning for at finde og besøge det danske konsulat i Valletta. Konsulen var der desværre ikke, så ham fik vi ikke hilst på, men min stemme er afleveret.

Jeg havde aftalt at mødes med Mark omkring klokken 11, så vi kunne få stemt før klokken 12 hvor konsulatet lukkede igen. Sidste frist er på mandag, så det var ved at være sidste udkald. Foran hovedporten i Valletta stod en højst mærkværdig forvokset spilledåse og spillede glade melodier – så den synes også dagen var en fest.

Konsulatet ligger på en gade i nærheden af Vallettas hovedkatedral. Det er desuden både generalkonsulat for Danmark og Sverige. Så her var både danske og svenske flag, ligesom der var billeder af både det danske og svenske kongepar. Desuden er konsulen vist skibsreder, rejsearrangør eller noget andet i den stil. Konsulatet – som også var virksomhedskontor, var i hvert fald lidt maritimt. Vi fik afleveret vores stemmer. Og jubii, jeg kunne stemme personligt. Den socialdemokratiske jurastuderende Michael Vindfeldt har derfor fået en af sine første stemmer i dag.

Her er et par billeder af ”spilledåsen” og det danske konsulat :o)

Blog ImageEn mærkelig spilledåse.

Blog ImageDet er ikke bare en dårlig joke at kalde det en spilledåse. Pladerne som bevæger sig lige til venstre for det store hjul så ud til at have buler på som i en spilledåse, så det var vist dem der sammen med trommerne og meget mere lavet musikken.

Blog ImageDet danske konsulat

Blog ImageDet var så her man stemte, ved siden af det danske flag, og under det svenske kongepar.

Blog Image

Dronningen og prinsen.

  • Comments(0)//malta.jesperomadsen.dk/#post25