Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Turen gik til Sicilien!

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Friday, October 26 2007 11:59:41

Mine forældre ankom til Malta på min fars fødselsdag den 13. oktober. En uge efter ankom min søster. Selvom de har boet på hotel, har jeg fået set dem en masse. Vi besluttede os for at vi sammen skulle tage en tur til Sicilien. Den måtte udskydes pga. dårligt vejr, men af sted kom vi onsdag den 24. oktober. Nu skulle Sicilien, Mafiaen og vulkanen Etna besøges.

Mit vækkeur ringede klokken 4.30 om morgenen, og jeg vågnede af en eller anden grund lidt før dette tidspunkt. Solen var ikke stået op, og enkelte stjerner lyste på den Maltesiske nattehimmel, som grundet gadelamper og lys, er næsten ligeså kedelig som Københavns. Op kom jeg, og efter morgenmad og morgenbad fik jeg slæbt mit trætte legeme ned til stedet hvor en taxabus ville samle mig op, for at køre mig til færgen, der skulle fragte mig til Middelhavets største ø.

Sejladsen fra Malta til Sicilien gik fint. Det gyngede og vuggede, men dog ikke mere end min søster faldt nærmest øjeblikkeligt i søvn, og jeg selv sad med halvlukkede øjne, og forsøgte at acceptere at jeg havde været oppe midt om natten.

Sicilien var knap 2 timers sejlads forude, og efter den gyngende sejlads kunne vi som en anden kaptajn Jack Sparrow vade med gyngende ben ud på den faste Sicilienske asfalt. Færgebyen hedder Pozzallo og er ikke videre spændende – i hvert fald ikke det vi så. Men her var rent og pænt – og det er jo desværre mere end man kan sige om de fleste gader på Malta.

Herefter satte den dobbeltdækkerbus, vi blev fragtet i, kursen mod Siciliens varetegn Etna og den smukke by Taormina. Undervejs kom vi bl.a. igennem byen Modica som skulle være kendt for sin chokolade, vi kørte forbi appelsintræer og vi kørte forbi mandeltræer som bl.a. bruges til at lave marcipan af. Jeg fandt ud af at jeg måske burde flytte til Sicilien. En ø som er kendt for appelsiner, marcipan og chokolade, må lige være noget for mig. Desværre fik vi ikke smagt noget af det overhovedet.

Guiderne guidede os fint gennem køreturen og fortalte lidt om omgivelserne på et engelsk med en meget tyk Italiensk accent, der selv for englænderne var svær at forstå. Heldigvis var der også en tysktalende guide, så en blanding af de to sprog fik det hele til at gå nogenlunde.

Sicilien er smuk. Der er mange bjerge, meget vand, og mange appelsintræer. Vi forsøgte, som om vi var japanere på tur, at tage billeder af det meste gennem bussens ruder, men det er desværre ikke altid lige vellykket.

Hvis Sicilien er smuk er byen Taormina endnu smukkere. Den ligger et par hundrede meter over havets overflade, med en panoramaudsigt over fastlands-Italiens sydspids (støvlenæsen som sparker til bolden Sicilien). Byen er fyldt med turister, og overalt kunne man købe T-Shirts med Don Corleone, ligesom en gademusikant konsekvent spillede temaet fra Godfather på sin medbragte harmonika. De kender deres arv.

Taormina indeholder en græsk romersk teater (det er altså ikke rundt som i et amfiteater, men halvrundt). Det er fra dette sted Taorminas udsigt er flottest.

Efter et par timer i Taromina fortsatte vi til vulkanen Etna. Etna har en masse kratere, og er af og til i udbrud (ifølge Wikipedia sidste gang i maj 2007). Bjerget er mange steder kulsort. Vi så to kratere i ca. 2000 meters højde. Her kunne vi se sne på den sorte vulkanske aske. Temmelig specielt. Her var koldt, men luften var til gengæld frisk som på en god vinterdag –så det var ganske rart at smage kold luft igen, når nu jeg skal vente helt til februar med at smage det næste gang. Da Etna var overstået, gik busturen tilbage til Pozzallo, og herfra med færgen til Malta. Jeg kom i seng omkring klokken halv 1 om natten, så det havde været en lang, men også spændende dag :o)

P.S.

Og ja, så kom der jo valg. Hvis nogle tidligere har fulgt med på min blog ved jeg godt at jeg hele tiden har sagt at det ikke ville komme i 2007. Jeg tog fejl, der må gerne grines! Om jeg helt kan dy mig for at blogge om politik på min blog nu ved jeg ikke. Men jeg skal nok klart skrive i overskriften hvis det ikke er rejseindlæg så I kan gå uden om dem :o)

Blog ImageSøster forsøger at vælte en palme i Pozzallo

Blog ImageMig ved teatret i Taormina
Blog ImageTeatret i Taormina

Blog ImageFamilien og udsigten over Middelhavet. Taormina

Blog ImageMan er kendt for Mafiaen på Sicilien.

Blog ImageEt krater på Etna

Blog ImageEr der ikke gang i et udbrud, må man forsøge at sætte gang i et. Jeg fik dog aldrig rullet denne sten ned i krateret.

Blog ImageEt krater på Etna.

Blog Image

Hus begravet i lava i 1983. Dette hus skulle efter sigende være blevet Etnas varetegn.

  • Comments(0)//malta.jesperomadsen.dk/#post22