Jesper Oehlenschlaeger Madsen

Jesper Oehlenschlaeger Madsen

En dag i Mdina og Rabat!

BlogPosted by Jesper Oehlenschlaeger Madsen Wednesday, October 10 2007 19:03:13

Mdina er navnet på Maltas gamle hovedstad. Den er ifølge ”Turen går til Malta” ”den mindste, mest kompakte og bedst bevarede middelalderby i verden”. Mdinas gamle begravelsesplads Rabat er nu blevet byens forstad. Eller måske er det snarere omvendt, for den gamle hovedstad har kun ca. 400 indbyggere, hvor Rabat har ca. 20.000.

Lørdag den 6. oktober tog Mark (den anden danske jurastuderende hernede) og jeg så til Mdina og Rabat, for at blive klogere på det underlige land vi er kommet til. Busturen derhen gik overraskende godt, og da vi havde fundet rundt i Rabats smalle gader (med lidt for mange biler) fandt vi nogle katakomber, som man åbenbart absolut skal se. Ret skummelt sted. Der er to katakomber man skal se i Rabat, men vi nåede kun den flotteste. St. Agathes Katakomber. Det er et skummelt at gå rundt i nogle lavloftede huler, hvor skeletter af hundrede år gamle lig ligger fremme, fordi det åbenbart er det turisterne har lyst til at kigge på. Det var sjovt, men også temmelig underligt. Det er kun en lille del som har åbent, men der er mange mange flere, og flere steder gik kulsorte gange ind i det uvisse. Mange maltesere i Rabat har vist nok disse katakomber i kælderen, og har nu spærret dem af og bruger dem som vinkælder o.l. Hyggeligt :o)

Fra Rabat tog vi til Mdina, som altså ligger lige ved siden af, men som er afgrænset af en bymur. Den er meget anderledes end resten af det Malta jeg har set. Her var stille, og meget rent i gaderne (det kan man ikke rigtig sige om resten af Malta – men ok, det kan man heller næppe sige om København). Der er nærmest ingen trafik – da kun indbyggerne må køre her, og gaderne er i øvrigt de fleste steder for smalle til biler. Vores rundtur i Mdina gik fra Katedralmuseet, som indeholder alle mulige gamle ting, til et pizzasted, videre til selve Mdinas Co-Katedral (en af Maltas to vigtigste katedraler), og derfra ud og spise kage. Vi spiste kagen på en Café, hvor man ifølge Turen Går Til skal spise kage når man er i Mdina. Som den kageelsker jeg er, skulle det råd naturligvis følges. Fra caféen var en flot udsigt udover resten af Malta. Det lyder måske ikke som om man oplever så meget, men man kan sagtens få mange timer til at gå i Mdina, byen er ret speciel, og alt er flot. Stemningen er hyggelig, og der er en masse små som store huse man kan kigge på og som har en historie – men jeg vil ikke skrive det hele her. Tag selv ned og kig, hvis I en dag skulle komme forbi Malta. Her er i hvert fald nogle billeder.

Blog Image

Gaderne i Mdina er ret smalle.

Blog ImageEnkelte steder var der dog plads til biler, og sådanne biler kan man jo så sove på, hvis man er kat.

Blog Image

Blog ImageIkke alt er småt i Mdina. Byen huser en meget stor katedral. Grundet de små gader er det dog svært at tage et billede af hvor stor den egentlig er.

Blog ImageAlle vejskilte er er af porcelæn, og flot malede. Her er skiltet ved politistationen.

Blog ImageMdina er omringet af en mur, så det er ikke svært at se hvonår man er inde i byen - og hvornår man er i Rabat.

  • Comments(0)//malta.jesperomadsen.dk/#post20